skip to Main Content

Tips om je oprit zelf te leggen

Tips om je oprit zelf te leggen

Toen ik thuiskwam, was het eerste wat ik zag de oprit. Het aanleggen van een oprit is echter vaak het laatste wat op de planning staat. Ook heeft niet iedereen de kennis en middelen om een ​​oprit aan te leggen. U kunt een expert inhuren om dit voor u te doen of het zelf proberen. In deze blog geven we 5 tips voor het aanleggen van je eigen oprit.

Maak een plan

Nadat u heeft besloten waar u de oprit wilt bouwen, moet u rekening houden met de materialen die zullen worden gebruikt bij het bouwen van de oprit. Hoeveel materiaal heb je nodig, waar leg je alles en hoe werkt het? Niet alleen zijn de problemen breed, maar ook de mogelijkheden zijn zeer breed. Van klinker en beton tot grind en natuursteen. Elk materiaal heeft zijn voor  en nadelen, dus denk daar goed over na.

De kantopsluiting plaatsen

De tweede stap in het proces is het plaatsen van de kantopsluiting. Zo verschuift je oprit niet en blijft alles op zijn plaats. Voordat u dit doet, moet u al het vuil volledig van de grond verwijderen en de grond uitgraven. Hoe diep deze moet zijn hangt af van de dikte van de fundering, de onder fundering, de straat laag en het bestratingsmateriaal bestratingsmateriaal. Plaats na het graven van de grond de kantopsluiting. Leg het in stabiel zand zodat het mooi op zijn plaats blijft. En pak ook je waterpas erbij, zodat het kaarsrecht is.

De fundering

De locatie van de fundering is afhankelijk van het bestratingsmateriaal van de oprit. Het bouwen van de basis is erg belangrijk. De ondergrond moet te allen tijde stabiel, droog en compact zijn. Ook stabilisatiepads of mechanische trilplaten zijn mogelijk. Dus ken jezelf goed bij het kiezen van een stoep.

Voorkom overstromingen

Regenwater moet kunnen wegstromen om overstromingen te voorkomen. Denk daarom ook aan drainage. Een oprit aanleggen op een kleine helling aan de kant van de straat is al een goede oplossing. Daarnaast zijn er afvoergoten en waterdoorlatende tegels, waardoor er geen kans is op binnendringend water.

Bestrating van je oprit

Alle voorgaande punten toegepast? Dan kunt u nu beginnen met het bestraten van uw oprit. Leg de mooie klinkers of giet grind in zorgvuldig gekozen patronen. Je krijgt gegarandeerd een goed resultaat. Heeft u nog hulp nodig bij het aanleggen van uw oprit? Aarzel niet om contact op te nemen met een expert die u graag verder helpt.

Voor meer tips over allerlei bouw en installaties blogs kan je op Vdmostbouw.nl terecht.

Back To Top